Zoek...
Lance Lopez – Tell The Truth

Lance Lopez – Tell The Truth

Label: Provogue/ Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-11 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
7

Lance Lopez – Tell The Truth

De Amerikaanse blues gitarist Lance Lopez weet al jaren de rock en blues te verenigen tot stuwende bluesrock albums. Met zijn ruwe stem weet hij het plaatje waar te maken. De ruwe bolster zit vol ervaring, gezien hij al op jeugdige leeftijd de blues op zijn gitaar bespeeld.

Met Tell The Truth weet hij het oude concept weer nieuw leven in te blazen. De bluesrock a la ZZ top meets Jimi Hendrix. In een wereld waar veel van dit soort songs deze tijd de ronde maakt, weet hij te openen met ‘Never Come Easy To Me’ dat gelijk ook gevolgd wordt door ‘Mr. Lucky’. Het geeft het wisselende karakter van de man aan. The Southern Rock is vooral ruw te noemen en dat is ook de reden dat Lopez aanschuift bij The Supersonic Blues Machine.
Het album is vooral een optelsom van dezelfde blues sound. Met de ballad 'Blue Moon Rising' komt er een opvallend ander geluid dat even prettig in het album weerklinkt.
Het is vooral jammer dat Lopez dit niet vaker gebruikt, in plaats van het herhalen van hetzelfde. Daarentegen is het voor de liefhebber van the Southern Rock een lust voor het oor en blijft het allemaal stevig doordampen.

Blues / Rock

Deel via social media: