Zoek...
Last in Line – II

Last in Line – II

Label: Frontiers music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-08 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
8

Last in Line – II

De titel van deze band refereert aan een song en album van de band DIO. Na het overlijden van de zanger Ronnie James Dio besloot de band na een rouwperiode door te gaan onder de naam Last in Line. Het waren deels songs waar de bandleden gemachtigd aan waren en was het hierdoor geen coverband. Inmiddels weet de band steeds meer hun eigen weg te vinden. Al is het altijd in de geest van DIO. Inmiddels is het ook in de geest van Jimmy Bain. De bassist overleed net voor de release van het debuut album. Hij is inmiddels vervangen door voormalig Ozzy bassist Phill Soussan.

Sessiedrummer Vinny Appice en huidig Def Leppard gitarist Vivian Campbell zijn dan nog de enige Dio heren van origine. Samen met Lynch Mob’s zanger Andrew Freeman is deze gelegenheidsband weer compleet. Met Dokken/ Foreigner bassist Jeff Pilson achter de knoppen is er een erg goed rock album afgeleverd. Na het intro is ‘Black Out The Sun’ heerlijk slepend zoals DIO het graag wilde. Opvallend op dit album zijn de harmonische vocalen die tijdens DIO periode minder aanwezig waren. Het is dan ook de toevoeging van de Pilson en zijn kunsten op gebied van reflecterende achtergrond vocalen.
Muzikaal is het ‘God and Tyrants’ een juweeltje. Van klein laid back rock tegen de blues naar de stevige rock. Met ‘The Year of the Gun’ wordt het tempo hoger en krijgt het nummer een spooky soundje. ‘Give Up The Ghost’, ‘The Unknown’, ‘Love And War’ en ‘False Flag’ zijn heerlijke rocksongs die buiten de kaders van DIO gaan.

De band weet met dit album toch een meer dan prima album af te leveren. Het is puur en door de heren enthousiast opgenomen. Je hoort de lol op de plaat en dat men buiten het keurslijf van hun eigen bands zijn. De good old rockers weten nog steeds hoe je een mooi melodic rock album hoort te maken.

Melodic Rock

Deel via social media: