Zoek...
Laurence Jones Band – Laurence Jones Band

Laurence Jones Band – Laurence Jones Band

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-09-18 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
8

Laurence Jones Band – Laurence Jones Band

Afgelopen weekend stond deze band in het Grolloo waar ze als support act goede herinneringen hadden. In deze bakermat of the Dutch blues zette deze act in een volle zaal de tent op de kop.

De Engelse blues rocker Laurence Jones heeft inmiddels alweer 7 albums uitgebracht. Met het titelloos album weet hij een juweeltje af te leveren. Net als zijn recente album The Truth is de band met Gregory Elias in de studio gedoken om de stijgende lijn weer op te pakken.

Nu de gitarist met zijn band als support act voor Status Quo, Joe Bonamassa, Robert Cray en Kenny Wane Shepherd heeft gespeeld hoor je dit ook op het album terug. De songs ‘Quite Like You’ zou zo een heerlijk nummer van Robert Cray kunnen zijn en het smooth ‘Mistreated’ zou op het album van Bonamassa niet misstaan. Het album kent vooral een heerlijk afwisselend beeld van de blues. De ene keer met volle orgels van ‘Low Down’ en de andere keer met een rock sound op ‘Everthing is Gonna Be Allright’ en ‘I’m Waiting’. Maar ook de classic blues horen we met ‘Long Long Lonely Ride’ op dit album terug. Een heerlijk swingend blues album van een band die vol energie er live voor gaat.
Dit is  in November nog eens in Nederland te beleven en wel op:

13 november Metropool te Hengelo
14 november de Pul te Uden
15 november Stadsschouwburg te Leeuwarden
16 november de Tamboer te Hoogeveen
17 november Q factory te Amsterdam

Blues / Rock

Deel via social media: