Zoek...
Laurence Pike – Prophecy

Laurence Pike – Prophecy

Label: Leaf / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-08-20 07:00:00 • min lezen

Instrumentaal
7

Laurence Pike – Prophecy

Laurence Pike weet om de zoveel jaar wel weer even te verrassen met een album dat voornamelijk vol percussie staat. De drummer uit Australië weet met zijn instrumentale albums een experimentele basis te leggen voor drummers die iets meer willen dan de vierkwartsmaat.

Zijn recente album Distant Early Warning was misschien een vooruitziende blik voor dit album. Met Prophecy wordt de man geinspireerd door de bosbranden  rondom Sydney en wat er om zich heen gebeurd. Maar niet alleen dat. Ook de maatschappelijke invloed brengt hem tot de tekst dat de hope er blijft om mensen muzikaal te beinvloeden en dat er vrijheid in het maken van muziek hopelijk blijft bestaan.

Zowel het vuur als het geestelijk vuur zijn inspiratiebronnen voor Pike om dit Prophecy album te maken. Een album dat weer vol staat met hypnotiserende ritmes en klanken om jezelf volledig te kunnen laten gaan. Het album is niet voor iedereen even gemakkelijk te beluisteren maar voor degene die er open voor staat om eens wat anders te beluisteren en je te laten meevoeren in analoge beats gecombineerd met elektronica is dit zeker de moeite waard!

Instrumentaal

Deel via social media: