Zoek...
LCD Soundsystem - American Dream

LCD Soundsystem - American Dream

Label: Columbia Rec. / Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-03 07:00:00 • min lezen

Dance
8

LCD Soundsystem - American Dream

Daar waar de jaren 80-90 Orchestral Manouvres in the Dark domineerden in de electropop, heeft LCD Soundsystem dit als inspiratiebron overgenomen en weet men dit in een nieuw modern jasje te brengen. Terwijl OMD deze week ook een nieuw album weet te brengen, weet men dit mooi in de slipstream mee te brengen of andersom.

Vanaf de eerste tonen van Oh Baby, is het oude OMD geluid terug te horen en zou dit net zogoed een nummer van de band kunnen zijn. Met het “Other Voices” trekt de band even van leer. It’s sounds like the nineties…You’re just a baby now”. Al is het een reactie op hoe de mensen op hun sound reageren. Nee, er is niets mis met de songs van James Murphy. Ze klinken eigentijds met een knipoog en weten de mensen te laten swingen. Met “Change Yr Mind” en “Tonite” weer Murphy er een heerlijke draai aan te geven. Door gebruik te maken van meer percussie en scheurende gitaren klinkt het heerlijk.
“Emotional Haircut” doet direct denken aan de “Devilish Haircut” van Beck al zit dat wellicht alleen maar in het hoofd. Met het hypnotiserende “Black Screen” sluit Murphy dit goede album af.

Dance

Deel via social media: