Zoek...
Lea Porcelain - Hymn To The Night

Lea Porcelain - Hymn To The Night

Label: Kobalt / V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-15 07:00:00 • min lezen

Alternative / Electronic
7,5

Lea Porcelain - Hymn To The Night

Het duo Julien Bracht en Markus Nikolaus ontmoeten elkaar in Frankfurt, waarna ze jarenlang contact hielden. Dit resulteerde in een co productie onder de naam Lea Porcelain. Met de titel wordt het duidelijk dat de creativiteit en contacten zich voornamelijk in de nacht afspelen.

De elektropop is doet denken aan Joy Division of  de Manchester bands van de begin jaren 90. Ook hier is een donkere kant in de sound hoorbaar. De new wave en Krautrock wordt bij Lea Porcelain gevlochten tot een dansbaar geheel. Het album is in Berlijn opgenomen en de kunstwereld van deze stad wil het duo dan ook in het debuut album laten weerklinken met het “Warsaw Street”. Het oude DDR radiostation Funkhaus is inmiddels omgetoverd tot een studio. En de duistere sfeer van toen horen we in de popdance sound van nu zoals dat in “Similar Familair” te horen is.

“A Year From Here”,  of het pianostuk “White Noise” zijn opvallende stukken van het album die er uit springen en buiten het volle electro geluid vallen. Prima album als debuut en om je binnen alle elektrodance te onderscheiden.

Alternative / Electronic

Deel via social media: