Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-11-19 07:00:00 • 11 min lezen

Led Zeppelin - Houses of the Holy

Led Zeppelin – Houses Of The Holy Label: Atlantic/ Warner Eindoordeel: 8

Bewapend met een dubbel loops gitaar, speelt Led Zeppelin live over de gehele wereld. Er wordt een film opgenomen en een live album, “The Song Remains The Same”. Dit project verscheen ruim 3 jaar later. Inmiddels had Led Zeppelin al 3 albums geleverd waaronder “Houses of the Holy”. Het live album is in 2007 als prachtige box verschenen, 3 extra tracks uitgebracht.

De titel van dat album is het eerste nummer van dit album. Een album dat een titel heeft meegekregen, was voor Led Zeppelin al uniek. De hoes met de naakte klimmende kinderen, werd toen een discussiepunt, waardoor het album voldoende onder de aandacht kwam. Het keerpunt om de zware blues rock te verlaten en een wat luchtiger sound in te lijven was hiermee geklaard. Veel akoestische popsongs als “The Rain Song” en “No Quarter” werd uitgesponnen tot 7 minuten durende songs. Het zijn dan ook de top tracks van dit album. Het popkarakter krijgt hier een hoogtepunt met het reggae achtige “D’yer Mak’er”. Op de bonus cd ontbreekt alleen dit nummer als ruwe mix track. De invloed van de soul van James Brown krijgt in “The Crunch” het “take it to the bridge” als eerbetoon en het album wordt met “The Ocean” beëindigd.

Dit werd ook het einde van de samenwerking met Atlantic records. De komende albums zullen dan verschijnen op hun eigen Swans label. De re releases hiervan zal ergens komende maand gaan verschijnen. Op het opvolgende album “Phycal Graffity”, zal dan het nummer “Houses of The Holy” gaan verschijnen. Dit album is ook in diverse uitgaven verkrijgbaar, waaronder de super deluxe versie met een boekwerk.

Deel via social media: