Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-09-20 07:00:00 • 3 min lezen

Led Zeppelin - The Complete BBC Sessions

Led Zeppelin – The Complete BBC Sessions Label: Warner Eindoordeel: 8,5

In 1997 verscheen de BBC sessies van Led Zeppelin. De radio optredens die de band tussen 1969 en 1971 voor de BBC verzorgden. Het zijn geen sessies zoals men nu op de radio kan beluisteren. Tegenwoordig vertoond een act hun single live op tv of doet enkele songs op de radio. In de vorige eeuw kon een band een geheel optreden live op de radio brengen en deed men niet moeilijk over een half uur sessie. Dit bracht mooie radio. Inmiddels zijn er veel BBC sessies van diverse artiesten.

Wanneer de bluesrock act op het Britse land van zich liet horen werden ze al snel uitgenodigd om de muziek op de radio te vertolken. Hier hoor je de liveshows dat Led Zeppelin bracht bij het radioprogramma’s Tasty Pop Sundae, Rhythm & Blues, Top Gear (1969), een live show dat opgenomen is in Paris theater te Londen (1971) en The Playhouse theatre (1969). Het bijzondere aan deze versie is dat er drie opnamen zijn teruggevonden in het fan-circuit en zijn opgepoetst tot een passend geheel. ”White Summer”, ”I Can’t Quit You Baby”, “You Shook Me” en “Sunshine Woman” zijn the lost songs van 1969 die dit album compleet maken. Het album is door gitarist Jimmy Page geremasterd. Zanger Robert Plant brengt met veel passie de songs live waardoor het een lust is voor iedere blues rock fan. De opnamen zijn tot en met het album “IV”, met o.a. lang uitgerekte “Daze & Confused” (11 & 18 min) , “Stairway to Heaven” (8 min) en “Whole Lotta Love”(13 min). Soms zijn de songs veelvuldig op dit album te vinden, al blijft het duidelijk dat Led Zeppelin tijdloze muziek op plaat heeft gezet.

Het album is verkrijgbaar als 3cd’s versie, 5lp’s versie, download versie en als superdeluxe versie met 3cd’s & 5 lp’s met een mooi boek.

Deel via social media: