Zoek...
Lee Fields and the Expression– Big Crown Vaults Vol.1

Lee Fields and the Expression– Big Crown Vaults Vol.1

Label: Big Crown

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-11-29 07:00:00 • min lezen

Soul

Lee Fields and the Expression– Big Crown Vaults Vol.1

Het is duidelijk dat we tegenwoordig een soort van soul revival kennen. Met grote regelmaat komt er een soul album uit dat heerlijk klinkt, een link legt met de oude James Brown en het swingt met warmte nog steeds!

Het nieuwe album van Lee Fields is wederom eentje dat hierop aansluit. Al is deze man geen nieuwe artiest. Fields weet al vanaf de jaren 70 albums te produceren en is dan ook een oude rot in het vak. Tot de jaren 80, toen werd het stil rondom deze soulman. In dit millennium keert de man terug en levert nu een album met songs die ergens in de kluis lagen.

Het album start met al de warme sound van ‘Two Timer’ en de stem van Lee Fields past hier naadloos in. Met een ruw randje in de stem wordt het ‘Renegate’ een prachtig nummer en laat het ‘Do You Know’ en ‘Thinking About You’ optimaal swingen.  Het ‘Don’t Give Up’ laat het album wat zakken in het geheel, maar corrigeert dit matig met het instrumentale ‘Out To Get You’.
Met dit deel is het album eigenlijk al klaar, maar men heeft gedacht om enkele songs nog een keer op een album te zetten voor een karaoke versie. Instrumentaal om het zelf in te zingen.

Soul

Deel via social media: