Zoek...
Leif Vollebekk – Twin Solitude

Leif Vollebekk – Twin Solitude

Label: Canada / V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-05 07:00:00 • 1 min lezen

Singer-songwriter
8

Leif Vollebekk – Twin Solitude

Zijn naam klinkt als een Scandinaviër die ergens in de weide vlakten zijn albums maakt. Niets daarvan is waar, hij is een singer-songwriter en multi instrumentalist uit Montreal.

Samen met drummer Olivier Fairfield (Timbre Timbre), bassist Shahzad Ismaily (Caramic Dog en SecretChiefs3) en Sarah Page, harpist bij the Barr Brothers, weet Vollebekk een prachtig album te maken.
Het past in de lijn van Nick Drake of Townes van Zandt. Meeslepend mooi en perfect voor een late donkere avond waarbij de kaarsjes branden en de wijn op tafel staat.
Of het nu gaat om een smooth pianosong “Into The Ether”, een uptempo slepend “Big Sky Country” of het heerlijk openingsnummer “Vancouver Time”. Ze zijn allen even pakkend aanwezig zonder de overhand te hebben.
Het past ook in de lijn met wie hij het podium heeft gedeeld. Daniel Lanois, Patrick Watson of Sinead O’Connor, om maar enkelen te noemen. Vollebekk weet met dit album de sfeer van Jeff Buckley te evenaren. Soms met de gitaarsongs “Michigan” en “Road to Venus”, soms met de piano songs………

Opvallend is dat hij nu nog alle vrijheid kent om een album zo te maken dat hij dit wil, wanneer hij de status van Sheeran krijgt worden de verwachtingen anders en ben ik bang dat hij geen mooi vervolg kan geven aan dit meesterwerk. Lukt hem het wel, dan kunnen we prachtige albums van deze man in de toekomst verwachten.

Singer-songwriter

Deel via social media: