Zoek...
the Lemonheads - Varshons 2

the Lemonheads - Varshons 2

Label: Fire records/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-02-19 07:00:00 • min lezen

Country / Rock
7

Lemonheads – Varshons 2

De alternatieve rockact uit de USA klinkt bij het openingsnummer niet meer wat het is geweest. Het recente album komt uit 2009. Een coveralbum genaamd Varshons. Nu 10 jaar later is de productiviteit opgebloeid en is er Varshons 2.

Het heeft wellicht te maken met de re release van de eerste albums enkele jaren geleden. De rockact is al te meer naar de country kant opgeschoven. Dit cover album trapt af met het folk nummer Can’t Forget van Yo La Tengo. Met het Old Man Blank van Bevis Frond komt de oude Lemonheads sound weer terug op het album. Het is steviger en vol met gitaarwerk. Terwijl het Jayhaws nummer ‘Settle Down Like Rain’  mooi door de heren op plaat is gezet. Met ‘Better Straight To You’ van Nick Cave heeft men een waardig eerbetoon gemaakt. Toch horen we veel country songs en sluit men het af met Take It Easy van Jackson Browne. Hiermee brak the Eagles toentertijd door.
Voor de echte Lemonheads fans van toen is dit een teleurstelling, maar misschien dat Evan Dando deze naam gebruikt om toch iets meer attentiewaarde voor zijn coversongs te krijgen.

Lemonheads staat in Nederland op
21 Februari TivoliVredenburg te Utrecht

Country / Rock

Deel via social media: