Zoek...
Debuutalbum Billow voor Nederlandse Lena Hessels

Debuutalbum Billow voor Nederlandse Lena Hessels

label : Terp Records

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2018-12-12 07:00:00 • 2 min lezen

Alternative / Singer-songwriter
7

Lena Hessels - Billow

Als dochter van Terrie Hessels van de Underground-band The Ex is het niet verrassend dat het spreekwoord “de appel valt niet ver van de boom” op Lena Hessels van toepassing is. Deze zomer nam ze als 17-jarige op een zolderkamer die was omgetoverd tot geïmproviseerde studio haar debuutalbum op.

Soms wat surrealistisch
Billow is de titel van het debuutalbum en telt acht tracks. Nummers die zich soms tegen het geluid van een demo aanschuren en dan weer een LoFi-achtig karakter meekrijgen. Opener ‘Falling’ is een zogenaamde “spoken Lyric” en daarna maken we bij ‘Seven’ voor de eerste keer muzikaal kennis; de stem van Lena die door een wat donkere gitaar wordt begeleid en subtiel wat koperwerk met op de achtergrond de als het ware de versterkte “ruis”. Dat zolderkamergeluid is bijvoorbeeld bij ‘Welter’ aanwezig. Niet alles is even licht verteerbare kost; ‘First’ en ‘Standby’ zijn wat zwaarmoedig en melancholiek en hier en daar horen we de nodige omgevingsgeluiden. Ook bij ‘Sunflowerbby’ horen we van alles waardoor soms een wat surrealistische sfeer ontstaat. Afsluiter ‘Go’ is een smaakvolle pianoballad die het dichtst bij het singer/songwriter genre komt.

Eindoordeel
De acht tracks klinken, op ‘Go’ na, wat experimenteel en ongepolijst. Dat is misschien ook wel de charme van dit debuutalbum dat een speelduur van een kleine twintig minuten kent. Is het dan misschien een EP? Soms wat onconventioneel en obscuur maar wel met het signatuur van een singer/songwriter die zich aan het ontwikkelen is.

 

Lena Hessels live:
27 januari : Ekko, UtrechtAlternative / Singer-songwriter

Deel via social media: