Zoek...
Lenny Kravitz - Raised Vibration

Lenny Kravitz - Raised Vibration

Label: Roxie rec. / Cobalt rec. / BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-10 07:00:00 • min lezen

Pop
7,5

Lenny Kravitz – Raise Vibration

Het fenomeen van de jaren 90, Lenny Kravitz weet met zijn nieuw album een grote diversiteit aan genres te brengen. De man weet al jaren krachtig goede platen te brengen al is de een meer succesvol dan de ander. Kravitz staat voor een goed album. Alleen zijn de outtro’s op dit album wel heel vaak te lang en in herhaling vallend.

Van soul, pop, rock en funk neemt de rocker van weleer ons mee. De lome rock van ‘Gold Dust’ of het funky gitaartje met de ‘Triggerfinger’ lepeltjes van de hit ‘I Will Follow’ hoor je nu ook op ‘The Majesty of Love’. Lekker vrolijke popsongs vullen niet het hele album. De politieke en serieuze kant van Kravitz horen op ‘Who Really Are The Monsters’ en ‘It’s Enough’.  Hier gaat de man een andere richting kiezen. Een keus om wat meer in de voetsporen van Prince te lopen. De soul op ‘I’ll Always Be Inside Your Soul’ en het meer gospel georiënteerde ‘Here to Love’ doen denken aan de grootheid die is overleden. Met deze ode aan Prince is er ook een ode aan Johnny Cash. Prima song, niks mis mee, maar ook geen hoogvlieger.

Dit geldt voor het gehele album dat een prima album is, maar zeker niet tot de top en energieke albums uit zijn begin periode kan meten. We zullen maar zeggen, de man doet het wat rustiger aan…

Pop

Deel via social media: