Zoek...
Leon Bridges – Gold-diggers  Sound

Leon Bridges – Gold-diggers Sound

Label: Columbia/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-07-25 07:00:00 • min lezen

R&B / Soul
8,5

Leon Bridges – Gold-diggers Sound

De Amerikaanse singer-songwriter Todd Michael Leon Bridges wist het afgelopen jaar de Top 2000 binnen te dringen met het nummer Texas Sun (met Khruangbin). Het nummer komt van het gelijknamige minialbum van Khruangbin waar Bridges de zang voor zijn rekening nam. Nu is het tijd voor nieuwe songs met veel relaxte R&B pop sounds zoals het heerlijk en meeslepende ‘Motorbike’ dat nu als single de hitlijsten zoekt.

De man werd al getipt als nieuw talent en kreeg een plekje om op het Witte Huis te spelen bij het afscheid van Obama. Wanneer het nummer ‘River’ voor de serie Big Little Lies wordt gebruikt, gaat het snel de hele wereld over. Het album ‘Coming Home’ kreeg de prijzen en het nodige internationaal succes.  
Zijn heerlijke stem past ook als gegoten in de R&B soul sound dat hij produceert. Met songs als ‘Why  Don’t You Touch Me’, ’Magnolia’s of het titelstuk is het niet vreemd dat hij een samenwerking met John Mayer “Inside Friend’ niet voorbij liet gaan.


De man is zeker geen gold-digger maar werkt hard voor het product om tot het succes te komen.  Tourde met diverse acts als Sharon van Etten tot Pharrell Williams, waar hij op zijn beurt weer goed naar geluisterd heeft. Het album is dan ook een heerlijk divers R&B album en wellicht dat ook dit album in de jaarlijstjes van de R&B liefhebbers hoog genoteerd is.

R&B / Soul

Deel via social media: