Zoek...
Leonard Cohen - Thanks for the Dance

Leonard Cohen - Thanks for the Dance

Label: Legacy / Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-11-22 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
7,5

Leonard Cohen - Thanks for the Dance

Met het album You Want It Darker wist de Canadese zanger een waardig afscheid te nemen van de levenden. Hij wist dat het einde daar was en vroeg zijn zoon Adam om de laatste songs af te maken. De basis voor dit album zijn dan ook de overgebleven songs die in de maak waren voor het album You Want It Darker. Het is als het ware the last dance van Cohen. Nu bedankt hij het publiek met Thanks for the Dance.

Nadat Adam alle passages heeft doorgenomen in de omgebouwde garage van zijn vader, is dit een waardig album geworden. Een album vol storytelling songs, met een warme diepe stem. Met de sfeer van Spanje in ‘The Night of Santiago’ met de handclaps en licht akoestisch gitaarwerk van Beck of het openingsnummer ‘Happens To My Heart’ dat een juweeltje voor dit album is. Zijn muze Jannifer Warnes zingt het achtergrondkoortje in van het titelstuk.

Wanneer Daniel Lanois zijn studio indook om het album verder te mixen voegde hij hier en daar sfeervolle klanken toe. Met mooie verhalen van ‘It’s Torn’ en ‘The Goal’ is dit album weer een prachtig verhaal dat beelden is geschreven. De voorstellingen komen in je op wanneer je de verhalen hoort. Het is dan ook een mooie last dance. Of deze danse nu voorbij is weten we niet. 

Met de zwarte hoes en gouden letters is het zo een waardig afscheid.

Singer-songwriter

Deel via social media: