Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-12-04 07:00:00 • 5 min lezen

Leslie West - Soundcheck

Leslie West - Soundcheck Label: Provogue/ Mascot Eindoordeel: 7,5

De gitarist zanger Leslie West is de frontman van de rockband Mountain. De zware rock van Mountain is log en ligt naast de blues. Samen met drummer Corky Laing heeft West zijn cariere opgebouwd en door de jaren heen 4 bandleden aan de dood verloren. Toch bleef West altijd op zoek naar vervangende bassisten en enkelt eens een extra gitarist.

Met Mississippi Queen brengt de band een rock classic dat door vele acts waaronder Ozzy Osbourne, BTO en WASP wordt gecoverd. De zware blues rock viert nog steeds hoogtij en West brengt met “Here For The Party” powerrock dat rechttoe rechtaan rock zijn 16de album. Na de bluesrock van “Give Me All Your Reasons” en “Left By The Roadside” brengt West een verrassende versie van “You Are My Sunshine” met Peter Frampton. Er zijn meer bekende gitaristen die de kans grepen om met hun held een nummer op zijn album te krijgen. Queen gitarist Brian May schuift aan bij het nummer “Going Down” en Jack Bruce laat nog even van zich horen op “Spoonful”.

Het is niet de zang van West dat het ’t doet, maar vooral de vrije ingeving om de songs / covers een eigen draai te geven. Daardoor is dit weer een heerlijk blues rock album dat voor de bluesliefhebbers zeker de moeite waard is.

Deel via social media: