Zoek...
Lety – The Wallflower

Lety – The Wallflower

Label: Isolde

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-29 07:00:00 • min lezen

Jazz / Pop
7,5

Lety – The Wallflower

De Amerikaanse zangeres Lety werd geboren in the Bronx en maakte al snel de oversteek naar het Europese vaste land. Als vocal coach ondersteunt ze in Duitsland mensen van Popstars, The Voice en werkte ze met Peter Maffay, Ray Wilson en CJ Stone.

Haar liefde voor de Jazz vindt ze bij de Jazz legende Max Greger en weet inmiddels met dit album een behoorlijk stukje jazz op plaat te zetten.  De muziek is als een  “Therapy” in haar leven vergrendeld en met “The Blues” weet ze de drama van de liefde in de Jazz te vertolken.
De songs krijgen een persoonlijk karakter door de wijze hoe ze de teksten gebruikt. “Beauty of September”,  het prettig in gehoor liggende “Pick A Flight” of “Gypsy Girl” zijn songs die allen hetzelfde vertolken. Het onderweg zijn en nergens een vaste plek te hebben. Ze leeft als het ware als een passant en ziet zich zelf als een muurbloem dat niet in de schijnwerpers staat.


Haar activiteiten staan vooral ten dienste van in plaats van zelf op de voorgrond te staan. Ditmaal probeert ze dat te realiseren, al is de genre juist weer een genre waarvan je kunt denken of hiermee op de voorgrond komt te staan. Maar wellicht voelt ze zich hier het prettigste bij en daar is dan ook niets mis mee.
Haar kwaliteit van zingen staat voorop en dat horen we in “Big River of Dreams” en het geestige “Tarantino Dilemma”. Maar wellicht haalt ze haar meeste voldoening in het ondersteunen van derden.

 

 

 

Jazz / Pop

Deel via social media: