Zoek...
Leverage - DeterminUS

Leverage - DeterminUS

Label: Frontiers srl

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-04 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
8

Leverage – DeterminUS

Zo nu en dan komt er uit Finland een verrassend goede rockact. Zo kennen we Gringos Locos, Hanoi Rocks en de gemaskerde heren van Lordi. Dit jaar is het voor de band Leverage die de Finse vlag doet hooghouden. DeterminUs is hun nieuw album en deze mag er zijn!

Naast het stevige stampwerk kent ‘Tiger’ en ‘Heaven is No Place For Us’ een heerlijke drive en doet het openingsnummer ‘Burn Love Burn’ direct denken aan Iron Maiden. De band weet zich te onderscheiden door hun folksmelodieën binnen de songs als ‘Wind of Morrigan’. De band weet hun inspiratie te halen uit de  80/90 rock dat ergens tussen progrock en melodic rock baant.
Het is een erg lekker afwisselend album dat doet denken aan de Britse rocksound van acts als Magnum en Whitesnakes hit periode. Muzikaal is het erg sterk en afwisselend. Met the Hand of God dat wellicht geïnspireerd is op de goal van Maradonna horen we als anticlimax de flamenco, dat je minder snel verwacht binnen de rock.
Het geeft meer aan dat deze band veel in hun mars heeft en dat ze hopelijk eindelijk uit het Finse land komen om de wereld te veroveren.

Melodic Rock

Deel via social media: