Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-09-17 07:00:00 • 10 min lezen

Lifehouse met een huis vol hits

Lifehouse met een huis vol hits 16 september 2015 Oosterpoort Groningen

De Amerikaanse poprock act Lifehouse kwam rechtstreeks vanuit het zonnige California via Amsterdams Melkweg naar het druilerige Groningen. Met een nog jetlag het podium op waggelend en gaan.. That the spirit!

Een redelijk goed gevulde grote zaal mocht de band na vier jaar weer verwelkomen. De band refereerde nog naar de gig en zocht de fans die hen toen ook al een warm hart toe droegen. Met een petje op verschool zanger Jason Wade achter zijn microfoon. Hoewel de band jong aan doet gaan de heren als muzikanten inmiddels al 15 jaar mee. Ze breken vroegtijdig door wanneer men gemiddeld 20 was. In de tijd werd er nog wel eens een pauze ingelast, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nu staat men er weer. Met een nieuw album en een tas vol hits. De Amerikaanse pop rock a la Nickelback, ligt lekker en gemakkelijk in het gehoor. Om de show niet te saai laten overkomen wordt er na 45 minuten een blokje voor Jason in gepland om akoestisch te gaan spelen en de verzoeknummers in ontvangst te nemen.

Naast songs als “Hurricane” van het nieuwe album “Out Of The Wasteland”, mochten de hits zeker niet ontbreken. “Halfway Gone” doet wat denken aan Kensington, of is het eigenlijk andersom. De hits “You and Me”, “First Time” en “Hanging By A Moment” gaan er als zoete koek in. Whatever it Takes wordt afgesloten met het Kashmir van Led Zeppelin. Dan weten we weer waar deze band hun inspiratie vandaan haalt. Maar live erg vermakelijk.

Morgen is het de beurt aan Tivoli Vredenburg, alvorens men de rest van Europa aandoet.

Deel via social media: