Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-05-31 07:00:00 • 8 min lezen

Light FM - Voices In My Head

FM Light – Voices In My Head Label: TCBYML Eindoordeel: 7,5

Het is al bijzonder dat de naam van de band Light FM wordt genoemd. Vele radiostations over de gehele wereld kent deze naam. Maar hier gaat het om een retro 80s act dat erg doet denken aan The Pet Shop Boys met een vleugje New Order.

Deze band uit Los Angeles kent Josiah Mazzaschi als motor van de band. Hij is zowel solo als met deze band actief. De man kent zijn eigen studio, waar hij zijn product opneemt en produceert. Dit album is het eerste album voor dit nieuwe label om voet aan wal te zetten in Europa. Dat moet dan ook met een Europees georiënteerd album. “Voices In My Head” is vooral Engels georiënteerd. Het is deels een Britpop album met aanstekelijke nummers waaronder “Black Widow” en “ The Valley” dat potentiele hits zijn. De herkenbare melodielijnen zitten snel in je hoofd. “Let Go”, “Self Made Fantasies” en ”Deep Blue Sea” doen erg denken aan The Pet Shop Boys. Vooral de extra geluiden en het stemgeluid van Josiah doet denken aan Neil Tennant.

Light FM kent ook andere uitvalswegen, waar de gitaren de boventoon voeren. ”Hollow Inside” is een lekker rockend nummer. Door de drums krijgt het een powerful song en de zang door de zangeressen Jacuquie Parsons en Alexa Brinkschule krijgt het een andere wending in het album. Dit houdt men vast bij het nummer “PTSD”. Wellicht realiseert men zelf ook dat het album anders wat eenzijdig en saai kan overkomen. Terwijl de nummers los van elkaar zeker lekkere songs zijn.

Deel via social media: