Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-06-22 07:00:00 • 6 min lezen

Lindemann – Skills In Pills

Lindemann – Skills In Pills Label: Warner Eindoordeel: 8

Het is even rustig in de wereld van Rammstein. De zware metal act uit Duitsland heeft een momentje voor zichzelf genomen en hier maakt zanger Tim Lindemann handig gebruik van. Het is 5 voor 12 aldus het labeltje van de cd. Tijd om zelf eens de stevige metal sound onder handen te nemen. Samen met Peter Tagtgren van Hypocrisy brengt men de zware Industrial metal sound. Het donkere “Skills In Pills” verraadt direct de sfeer van het album. Volle zware gitaarpartijen die we bij Rammstein kennen met kritische teksten. “Ladyboy” brengt de humor over de toyboys, terwijl met “Fat” de voor en nadelen een te zwaar lichaam wordt bezongen.

De stevige gotic metal van “Children Of The Sun” wordt afgewisseld met de enigszins popmetal van “Fish On” en “Golden Shower”. Het album kent alle facetten van de bombastische metal van de huidige tijd. Koren, volle toetsen, zware gitaren met stevig drum werk en een catchy swingend sausje er over. Het voedt het grote publiek naar wat men verwacht als het gaat om Rammstein.

Wellicht dat dit uitstapje is ingezet omdat de andere leden van de band ook neven projecten er op na houden. Maar Lindemann laat horen dat hij nog het dichtst bij de originele Rammstein sound blijft, maar dan nu geheel in het Engels. Helemaal goed dus! Komend jaar zal er weer een nieuw album van Rammstein verschijnen.

Deel via social media: