Zoek...
Little Barrie – Death Express

Little Barrie – Death Express

Label: Cargo UK

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-24 07:00:00 • min lezen

Pop / Psychedelia
7

Little Barrie – Death Express

De Engelse neo-psychedelica rock uit Nottingham weet met hun vijfde album Death Express wederom de grenzen op te zoeken van alternatieve indie rock.

Little Barrie Cadogan  vond in 2005 zijn maatjes Virgil Howe en Lewis Wharton als begeleidings muzikanten. De drive van Cadogan doet denken aan  Jimi Hendrix en Cream om een mix van rock funk rock and roll te maken.  De drive in de songs zijn hypnotiserend met “New Disease”, “Golden Age” en het surfrock van “You Won’t Stop Us”.


De swingende dance sounds met de extra elektronica is een stap in de moderne tijd. Het experimentele blijft   met Ultra Violet Blues al is het titelstuk qua compositie aangepast aan dit nieuwe concept. Met de filmische spanning in de songs “Sonic Lodge”  en “The Dodge” zijn meer delen van ideeën dan uitgewerkte songs. Met 30 -90 seconden werk is dit een wat onnodige vulling van het album.


Hoewel het een erg divers album is, horen we de heren zoeken naar de passende sound binnen de elektropop en de psychedelische sound van weleer.  Hierdoor mist er iets van volledige overredingskracht.

 

Pop / Psychedelia

Deel via social media: