Zoek...
Little Club - Still Life

Little Club - Still Life

Label: Domino / V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-03 07:00:00 • 2 min lezen

Electronic / Pop
7,5

Little Club – Still Life

Het trio uit zuid Londen debuteren met het album Still Life. De licht elektronische popsongs van Dominic Gore Duncan Tootill en Adran Acolatse is opzwepend en gelijk aan de authentieke sound van de jaren 80/90 als Pet Shop Boys en New Order.

De Britpop en kent een vertrouwde indie sound. De synthersizers zijn niet ingewikkeld geprogrammeerd maar kennen een easy listening modus. Door de poëtische teksten van “My Nature” en het meer swingende “Breathing Space” zoekt de band een De Britpop en kent een vertrouwde indie sound. De synthersizers zijn niet ingewikkeld geprogrammeerd maar kennen een easy listening modus. Door de poëtische teksten van “My Nature” en het meer swingende “Breathing Space” zoekt de band een nieuwe invulling van een oude new wave geluid. Het “Death of a Football manager doet denken aan Soft Cell’s Marc Almond.
Little Club weet met zijn retro electro sound zich te onderscheiden en is inmiddels in Londen een van de meest talentvolle new acts, waardoor men veel aandacht krijgt. Hypnotise is inmiddels een indie hit en dat riekt naar meer. Het zou dan ook niet verrassend zijn dat deze act te zien is op de festivals voor de komende zomer. Ook al is het maar om de bezoekers kennis te laten maken met deze nieuwe act dat kan uitgroeien tot een topact op gebied van dance /pop.nieuwe invulling van een oude new wave geluid. Het “Death of a Football manager doet denken aan Soft Cell’s Marc Almond.


Little Club weet met zijn retro electro sound zich te onderscheiden en is inmiddels in Londen een van de meest talentvolle new acts, waardoor men veel aandacht krijgt. Hypnotise is inmiddels een indie hit en dat riekt naar meer. Het zou dan ook niet verrassend zijn dat deze act te zien is op de festivals voor de komende zomer. Ook al is het maar om de bezoekers kennis te laten maken met deze nieuwe act dat kan uitgroeien tot een topact op gebied van dance /pop.

Electronic / Pop

Deel via social media: