Zoek...
Little Hurricane – Same Sun Same Moon

Little Hurricane – Same Sun Same Moon

Label: Mascot/ Provogue

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-19 07:00:00 • 2 min lezen

Blues / Rock
8

Little Hurricane – Same Sun Same Moon

It’s “Bad Business” stelt het duo Celeste Spina en Antony Catalano. Een stel dat elkaar enige jaren geleden heeft gevonden. Met hun liefde voor de blues rock en vintage stuff ontstond er een Little Hurricane.

Anthony Catalano werkte al met vele muzikanten uit diverse stijlen . Van Andrea Bocelli tot Slayer en Dwen Stefani tot Mastodon. Zijn functie lag vooral in de studio, productie en technische ondersteuning. Hoe dan ook, deze ervaring kan niet meer worden afgenomen en wordt het verhaal rondom Little Hurricane alleen maar interessanter.

De bluesrock van Little Hurricane richt zich vooral op het laatste deel, de rock. De songs worden met een mooi en breekbare stem ingezongen “Take It Slow” wordt in het refrein opgevangen door de vrouwelijke vocalen die naadloos aansluiten op de stem van Catalano. Het album begint al sterk met met titelnummer. Het doet wat denken aan Black Crowes en het idee van een drummer en zang/ gitarist krijg je al snel een beeld van de White Stripes.  De sfeer van de songs ligt dan ook ergens tussen deze twee bands in. Met het heerlijke laid back “Lake Tahoe Eyes” en het stevigere “March of the Living” weten ze de spanning in de songs te brengen dat uitmond in een climax met stevige rockgitaar en mondharmonica. De We will Rock You / 7 Nations drums van “Mt Senorita” is wat te herkenbaar om het nummer een eigen kans te geven, terwijl dit een prima nummer is.

Het album is zeker een uitdaging voor de blues en rock liefhebbers die even wat over de grens wil gaan.

Blues / Rock

Deel via social media: