Zoek...
Little Steven and the Disciples of Soul – Soulfire Live!

Little Steven and the Disciples of Soul – Soulfire Live!

Label: Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-24 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Little Steven and the Disciples of Soul – Soulfire Live!

Het afgelopen jaar kwam de kleine meester van the E Street Band al in Carre en later in diverse zalen in Nederland. Little Steven weet Bruce Springsteen al jarenlang te begeleiden en zijn albums te produceren. Daarnaast heeft de man een eigen carrière met een grote diversiteit. Tijdens de pauze van de Springsteen tournee was hij met deze band op tour om zijn Soulfire album te promoten.

Het geeft een grote diversiteit van stijlen aan wat hij op het podium uitvoert. De gospel soul van Soulfire, de rock van Salvation en de slepende Doo wop  50sound van ‘The City Sleeps Tonight’ zijn heerlijke songs. De man weet zijn historie te blijven eren en speelt de songs ‘Down and Out in NYC’ van James Brown (ruim 12 minuten) en verteld dat hij hiermee is opgegroeid. Maar ook Mike Bloomfields ‘Groovin is Easy’, J. Geilsband ‘Freeze Frame’ met Peter Wolf. Even The Losers van Tom Petty, ‘Working Class Hero’ van John Lennon en AC DC’s ‘You Shook Me All Night Long’. Het gaat hierbij om het inspelen op de actualiteit en deze songs zaten dan ook niet in de vaste setlist, maar weet de band te spelen wanneer iemand van de band is overleden of een andere gebeurtenis. Het is de kracht van Little Steven.
Natuurlijk mogen zijn hits ‘Bitter Fruit’ en ‘Forever’ in het geheel niet ontbreken en is dit een juweeltje voor allen die bij een van de shows aanwezig waren.

Rock

Deel via social media: