Zoek...
Little Steven and the Disciples of Soul – Summer of Sorcery

Little Steven and the Disciples of Soul – Summer of Sorcery

Label: Wicked Cool Rec./ Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-04 07:00:00 • min lezen

Funk / Pop / Soul
8

Little Steven and the Disciples of Soul – Summer of Sorcery

We kennen Little Steven (van Zandt) vooral van de E Street Band van Bruce Springsteen. Anderen kennen de man van de Suprano’s serie. De man is van het eerste uur aan Springsteen zijn muziek gelinkt. Als producer, gitarist en dirigeert de band live op het podium. Maar de laatste jaren weet hij met zijn eigen Disciples of Soul succesvol de podia te bespelen.

Twee jaar geleden verrast Little Steven de wereld met het album Soulfire. Met een vernieuwde band tourt hij de wereld rond en doet ook Nederland aan. Het succesvol album en tour geeft het live album Soulfire Live weer. Maar nu is er een vervolg; ‘Summer of Sorcery’. Het is een album dat in het verlengde ligt van Soulfire. Nu met meer latin, disco en funk. Dit pakt hij direct op met ‘Communion’ en het latindance popsong ‘Party Mambo!’.

De kleine generaal kiest een aanpak dat wat afwijkt van de rocksound dat hij eerder presenteerde en hits als ‘Bitterfruit’ en ‘Forever’ scoorde. Nu kiest hij voor de soul met blazers, koortjes en de 70 disco sound met ‘Vortex’ en ‘Gravity’. De ballad ‘Suddenly You’ is een rustpuntje op het album en de man laat weten waar zijn liefde voor muziek ligt. ‘I Visit the Blues’ brengt hem weer in de sound die hij vermengt met de pop, rock, funk, latin en soul.

Het titel en slotstuk behoort tot een van de hoogtepunten van dit album. Het is een heerlijk dramatisch nummer dat herkenbaar voor hem is. Je zou het Springsteen, Southside Johnny, Meatloaf, Jimmy Barnes zo horen zingen… of deed men dat al.

Funk / Pop / Soul

Deel via social media: