Zoek...
Little Steven - Soul fire

Little Steven - Soul fire

Label: Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-22 07:00:00 • 2 min lezen

Pop / Rock / Soul
9

Little Steven – Soulfire

Steven van Zandt dan wel Little Steven kennen we vooral als rechterhand van Bruce Springsteen. The Boss wordt misschien wel bijgestaan door iemand die bepalends is van wat de good-looking Boss doet. We hebben het allen kunnen lezen in de biografie van Springsteen en weten hoe de business werkt. Dat hij Steven vanaf het begin van zijn carrière al om zich heen wilde hebben.

Little Steven, of The Master tekent voor de producties en vele songs van the Boss, protesteerde tegen het kapitalisme van Zuid Afrika met Sun City, scoorde hits met de Disciples of Soul en is nu weer terug met een solo album. En wat voor een!

De lijn van de Springsteen sound is duidelijk aanwezig. “I’m Coming Back”, “I Saw The Light” en “Saint Valentines Day” kunnen zo op een Springsteen plaat. Hierbij wordt al snel duidelijk dat Steven van Zandt al vanaf het begin de zanglijnen voor the Boss aangaf. Maar met het maken van een solo album geeft het Van Zandt meer ruimte. De blues rock van “Blues is My Bussiness” en “Some Things Just Don’t Change” zijn heerlijk en soulvol. Dat wat we van hem kennen uit de oude tijden. Of dat hij de souljazz a la Bill Whiters / James Brown in het  “Down and Out in NYC” kan verwerken. En dan ook zeker niet onverdienstelijk!

Het is duidelijk dat de acteur van de Soprano’s met Soulfire een weergaloos goed American rock album heeft gemaakt.

Little Steven is te zien in Nederland op
25 juni Carre te Amsterdam

Pop / Rock / Soul

Deel via social media: