Zoek...
Lloyd Cole – Guesswork

Lloyd Cole – Guesswork

Label: earMusic

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-08-10 07:00:00 • min lezen

80's sound / Pop
8

Lloyd Cole – Guesswork

Wanneer de new wave klanken langzaam in de mist verdween, klonk de muziek van Lloyd Cole and the Commotions als muziek in de oren. Dit is inmiddels een 35 jaar geleden en met deze 80 synthpop scoorde de band grote hits waaronder het ‘Rattlesnake’. Met de gedachte van toen is Lloyd Cole wederom de studio ingedoken en komt met een vraagteken naar buiten. En we mogen zeggen dat dit vraagteken beantwoord kan worden met een knikje van genoegdoening.

Nu de jaren 80 synthpop weer populair is, past dit album weer helemaal in deze tijd. De man mag dan wel wat nors op de hoes geschilderd zijn. Hij weet met zijn subtiele rustig ingetogen zangstem altijd een mooie sfeer neer te zetten. Met ‘The Loudness Wars’ en  ‘The Over Under’  zijn de maatschappelijke teksten ook weer aanwezig. Al klinkt het allemaal nog zo zoet, zijn de teksten wel zo scherp. Het was en is zijn kracht nog steeds. ‘Moments and Whatsnot’ klinkt wat gedateerd maar over het algemeen de songs als ‘Violins’, ‘The Afterlife’ en ‘Ruins’ weer mooie liedjes zoals we dit ooit van de band kennen.

Of het allemaal opgepakt gaat worden zoals dit in deze tijd de popmuziek vergaat, blijft nog even een vraag. Wellicht dat het oudere publiek dit project eerst zal omarmen en hopelijk dat hij op de grote festivals weer een plekje kan veroveren om zijn prachtige liedjes zo weer voor het jonge publiek kan vertonen. Dat is hem zeker gegund.

80's sound / Pop

Deel via social media: