Zoek...
Log Out - ΕΔΩ/ΕΚΕΙ

Log Out - ΕΔΩ/ΕΚΕΙ

Label : Tiny Room Records

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2020-10-26 07:00:00 • 2 min lezen

Alternative
6,5

Log Out - ΕΔΩ/ΕΚΕΙ

Een album dat volledig in het Grieks wordt gezongen uitgebracht door het Nederlandse label Tiny Room Records. ΕΔΩ/ΕΚΕΙ is de album titel, vrij vertaald here/there, en is afkomstig van de Griekse producer Logout die al enige tijd in Nederland verblijft en al meerdere albums uitgebracht heeft.

Nalyssa Green
Voor dit nieuwe album kiest hij wederom voor ambient-achtige soundscapes maar het bijzondere bij dit nieuwe album is dat hij de teksten in zijn moederstaal zingt. Tekstueel is dat voor velen van ons een uitdaging is mijn veronderstelling, dus blijft het gevoel over dat na een aantal luisterbeurten blijft hangen. Over het algemeen heeft het album een wat Folk-achtig, dromerig karakter waarbij ook wel de nodige traditionele elementen terug te horen zijn. Bij de wat dromerige opener Καταρρκτης' bekruipt je toch het gevoel dat hij ook wat traditionele elementen probeert te verwerken waarbij nummers als 'Φλλη' en afsluiter ‘Τρίτες’ wel erg eenvoudig klinken. De nummers Κώστας en Γκρι, waar hij vocale ondersteuning krijgt van Nalyssa Green, zijn het meest radiovriendelijk en zijn toch wel de beste nummers op dit nieuwe album.

Eindoordeel
ΕΔΩ/ΕΚΕΙ is een album voor de meer geoefende luisteraar of voor de muziekliefhebber die eens een keer wil experimenten met een album in een totaal andere taal. Soms dromerig maar over het algemeen puur met wat traditionele elementen. Veel luisterplezier.

Alternative

Deel via social media: