Zoek...
Nieuw album voor Logout met "alternative" soundscapes

Nieuw album voor Logout met "alternative" soundscapes

Label : Tiny Room Records

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-05-21 07:00:00 • 2 min lezen

Alternative / Electronic
6,5

Logout - N91°

Producer Logout is terug met een nieuw album; N91°. Tot stand gekomen in een tijdspanne van een kleine 8 jaar en in onze eigen hoofdstad opgenomen is dit een mooie release op het Nederlandse label Tiny Room Records

Ambient en soms dromerig
 De basis mag dan Folk en Indie zijn maar dat is op dit nieuwe album toch even zoeken. Logout pakt de minimalistische elektronische sound als basis, verwerkt daar diverse muziekstijlen zoals Folk in en vertaald dat weer naar dromerige, Ambient-achtige soundscapes. Die soundscapes moeten dan eigenlijk het verhaal vertellen van die banneling die op een verlaten strand ontwaakt én zich niets van het verleden kan herinneren. Dat verhaal, verpakt in die minimalistische, ietwat mysterieuze sprookjeslijnen zorgt voor een dromerige sfeer dat Logout dan weer in 13 nummers weet te verpakken. De nummers worden door synthesizers gevormd waarbij de vocalen in laagjes, vaak vervormd, worden toegevoegd. Nummers als ‘Love Me’, dat zelfs wat Beatlesque klinkt, en het “eighties”-klinkende ‘In Another Life’ komen het dichtst bij het spectrum van Pop. Soms is Logout moeilijk te interpreteren; een nummer als ‘Baysirsai’ klinkt alsof er twee platen door elkaar klinken en een track als ‘When It Was Not Too Late’ is meer een spoken lyric.

Eindoordeel
Met alle goede bedoelingen blijft N91° weg bij de Folk. De dertien tracks met een speeltijd van een uur moet je veel meer zoeken in de Alternative-sfeer waarbij de synths op een minimalistische wijze nadrukkelijk bepalend zijn. Veel luisterplezier.   

Alternative / Electronic

Deel via social media: