Zoek...
Loma - Loma

Loma - Loma

Label: Subpop / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-26 07:00:00 • min lezen

Alternative / Avant garde / Indie / Rock
7,5

Loma - Loma

Emily Cross weet de klanken van Linda Thompson te evenaren en Dan Duszinscky (Cross Record en Jonathan Meiburg ( Shearwater) ondersteunen de uitgewerkte underground sound. Het debuut van deze band is dan ook niet zomaar een album. Het is een goed uitgebalanceerd album door ervaren muzikanten die weten hoe deze stroming in elkaar zit.

De donkere klanken van het openingsnummer “Who is Speaking?” is een mooie introductie voor het gehele album. Met het mooie “Joy” wordt het allemaal lichter van stijl. Het nummer pakt je direct door het gitaarspel. De zang sluit er naadloos op aan, zodat het een prachtig gesponnen geheel wordt. Het wordt anders met het “I don’t Want Children”. De spanning is in het nummer te horen en de Japanse klanken en stiltes tussen de instrumenten brengen een andere sfeer. Het typeert de band dat men op zoek gaat naar de grenzen van de (pop)muziek. Aanstekelijk maar toch met een donkere twist van spanning en daardoor de sensatie.
Loma is een uitdaging voor de luisteraar met “Relay Runner” en “Sunduge”, al kent het zeker ook een vertrouwde klanken in “White Glass” en “Shadow Relief”.
Prima album!

Alternative / Avant garde / Indie / Rock

Deel via social media: