Zoek...
London Grammar – Truth Is A Beautiful Thing

London Grammar – Truth Is A Beautiful Thing

Label : Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-11 07:00:00 • min lezen

Alternative / Electronic / Pop
8,5

London Grammar – Truth Is A Beautiful Thing

Het debuut van het Britse trio was erg succesvol. Succes werd in Nederland gehaald met de singles “Strong” en in mindere mate “Hey You”. Het album If You Wait van 4 jaar geleden gaf de band de tijd om een opvolger te maken en dat ligt er nu. Mooie zanglijnen in een popsound dat ingetogen is.

De waarheid is iets moois en dat is op zich al een mooie titel. De band uit Nottingham heeft nu meer dan genoeg op het debuut album weten te teren en is het de vraag of men wel een vervolg hier aan zou brengen. Maar de waarheid is dat het allemaal tijd heeft gekost. De melancholische popsong zijn nu wel de moeite waard. De single “Big Picture” mag dan wat pop georiënteerd zijn, “Wild Eyed”, “Rooting For You” en “Oh Woman Oh Man” zijn erg ingetogen songs met piano en cello. Het zijn de instrumenten die toch een sfeer weten weer te geven dat prima bij de London Grammar past.

Daar waar Tanita Tikaram of Lorde dezelfde invalshoek neemt, is het bij London Grammer uitgewerkt tot het perfectionisme. Het is al bijzonder dat deze band zoveel ruimte krijgt om dit te ontwikkelen. “Everyone Else” of “Hell To The Liars” zijn hiervan enkele juweeltjes.
Mooi ingetogen met een prachtige balans kunnen we dit album schrijven tot een van de kanshebbers van het album van het jaar-lijstje

Alternative / Electronic / Pop

Deel via social media: