Zoek...
Lone – A View From The Bridge

Lone – A View From The Bridge

Label: Eigen

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-06 07:00:00 • 2 min lezen

Blues / Pop / Rock
8

Lone – A View From The Bridge

Met de namen Ferdinand Bakker en Michel van Dijk hebben we een stukje bakermat van de Nederpop te pakken. De heren waren in de jaren 70 een onderdeel van de band Alquin.

De band uit Delft bracht de progrock naar Nederlandse bodem en wist in die tijd uit te groeien tot een van de beste rockacts. Met internationale producers waaronder Derek Lawrance (Deep Purple) en Roger Bain (Black Sabbath) kreeg de band een  internationale sound dat kon meten buiten de vaderlandse grenzen.

Na diverse reunie tours het project Bakker en Van Dijk uitgewerkt tot het project “Lone”. Hiervan is nu het tweede album van verschenen. De stem van Van Dijk is nog steeds optimaal en de kunde van de heren heeft men ook niet verleerd. De switch van de prog rock naar de meer blues georiënteerde stijl bevalt de heren wel.   
Na de heerlijk uptempo opening van ‘What’s Going On” en “Rust” weet men met het heerlijk slepende “Miles” de snaar te pakken van de onvervalste laid back bluesrock en maken hier van een juweeltje. Om vervolgens met het “She’s Like Sunshine In A Bag” de zonnige kant van de blues te laten horen.  Ter afsluiting kiest de band voor een cover van Bob Dylan dat niet snel voor de hand ligt. The ballad “Hollis Brown” van het album “Time’s They Are Changin’” uit 1964 is uitgesponnen tot een prachtig nummer dat je moet beluisteren.

De oude rotten in het vak bewijzen met Lone en het album dat men meesters zijn in de wereld van de muziek. Al zou niet veel mensen hun zo herkennen wanneer men over straat loopt, maar het zijn zeker muzikale helden.

Blues / Pop / Rock

Deel via social media: