Zoek...
Lonely Kamel – Death’s-Head Hawkmoth

Lonely Kamel – Death’s-Head Hawkmoth

Label: Napalm rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-19 07:00:00 • min lezen

Metal / Rock
7,5

Lonely Kamel – Death’s-Head Hawkmoth

De Noorse rockact Lonely Kamel bestaat inmiddels 10 jaar. Inmiddels heeft de band diverse bandwisselingen gekend waardoor het nooit een echt geheel werd. Inmiddels heeft men besloten om de band tot een trio te beperken. Daarnaast zijn de andere bandleden soort gastmuzikanten, wellicht afhankelijk hoe lang ze blijven om tot de band te behoren.

Met dit nieuw album weet men wel een mooi balans te vinden tussen de rock en metalsound waar men al enige jaren naar op zoek was. Vanaf het eerste nummer ‘Fascist Bastard’ is het interessant om te luisteren waar hun kracht ligt. Het zware logge nummer begint al met een gong, alsof dat het startsein is om te gaan beginnen. De band start dan ook met een 8 minuten durend nummer. Hiervan is het intro  lang voordat de rauwe stem de aandacht overneemt.  Het is voornamelijk om de instrumentale stukken waar hun kracht ligt. Juist de afwisseling van de goede zang met het instrumentaal dynamisch deel, brengt je in verroering. Het hypnotiserend gitaargeluid absorbeert je in de muziek. Geleid door de meeslepende zang. Dit wordt al helemaal volbracht op het laatste nummer ‘The Day I’m Gone’.
Met het ‘Move On’ wordt het al spannender op dit album. Het is een overgang van de logge stonerrock naar de meer melodieuzer sound van  ‘Inside’ en het stevige uptempo Motorhead nummer ‘More Weed Less Hate’ dat langzaam overgaat naar de bluesrock.

Lonely Kamel weet een diverse album te brengen maar gelijk ook een betere basis te leggen voor de toekomst.

Metal / Rock

Deel via social media: