Zoek...
Lorde – Solar Forever

Lorde – Solar Forever

Label: CRUSH/ Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-08-22 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Lorde – Solar Forever

De Nieuw-Zeelandse zangeres Yelich- O’Conner luistert naar de artiestennaam Lorde. Inmiddels is ze al heel wat jaartjes op een podium te zien, maar weet nu met haar 3de album te komen. Met Royals van het album Pure Heroine scoorde ze een enorme hit en dat was de start voor meer. Maar zoals het debuut is het niet meer geworden. Inmiddels is het titelstuk van het nieuwe album als single verschenen.

Het album is zeker een verrassing. Het kent geen cd maar een pakketje met foto’s en teksten. Om het album te verkrijgen is er een download code aan het pakketje toegevoegd. Het geeft aan dat er veel digitaal gaat, maar dat het ook fijn is om iets in handen te hebben. Na het downloaden kun je het zelf op bv een cassette opnemen en dit in het doosje bewaren. Tevens kun je een filmpje en foto’s downloaden.

Maar het gaat om het album. Hier zien we Jack Antonoff op de lijst van de producer, bas, gitaar, etc. en songwriters staan. De gitarist/ zanger van de Bleachers weet net met zijn eigen band een album te presenteren. Nu komt als het ware zijn tweede album met een andere zangeres. In het kader hiervan wordt het album als indie folk album gepresenteerd. Het zou passen in de sound, al is Lorde wel van een mega label en is het indie verhaal een bijzaak. Toch zijn de songs heerlijk zoals het openingsnummer The Path en de single en titelsong ‘Solar Forever’. Ingetogen en dansbaar met een vleugje pop dat voor catchy is. De storytelling ‘California’ en ‘Stoned at the Nail Station’ zijn mooi en beeldende verhalen en de samenzang in ‘Fallen Fruit’ en ‘Secrets From A Girl’ (met zangeres Robyn)  de girly songs die de female fans zal aanspreken.
Opvallen is dat ook hier Phoebe Bridgers haar zangtalent op vele songs te horen is en samen met Marlon Williams, Clairo en Lawrence Arabia. Het is voor de laatste groep een mooie springplank om het succes naar de top door te kunnen zetten.Pop

Deel via social media: