Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-10-11 07:00:00 • 4 min lezen

Los Lobos – Gates Of Gold

Los Lobos – Gates Of Gold Label: Bertus Eindoordeel: 8

De Amerikaanse Texmex band Los Lobos kennen we in Nederland vooral van de hits La Bamba en “Come On Let’s Go”. De heren uit California hebben vooral een Mexicaanse inslag. Het Spaanse bloed vloeit nog steeds door hun aderen. Vandaar dat men zowel in het Engels als Spaans zingt. Cesar Rosas en David Hidalgo verzorgen de zangpartijen al zijn er vier van de zes die zich regelmatig achter de microfoon schuiven.

Inmiddels is Los Lobos al niet meer de band die hits maakt. Ze vallen tegenwoordig meer onder de noemer van de blues. Dit doet men met verve! Van lekkere uptempo bluesrock “Mis Treater Boogie Blues” tot de laid back blues van “When We Were Free” en “There I Go”.

Het album Gates of Gold is zeker weer een aanrader. Producer Mitchell Froom is aan de zijlijn gezet omdat de heren inmiddels genoeg ervaring hebben om een eigen geluid vorm te geven. Met succes. De laatste albums zijn strakker dan voorheen. De afwisseling in de songs zijn lekker te noemen. Van powerpop “Too Small Heart” tot de eigen folk tex-mex in het Spaans met “Poquito Para Aqui” en “La Tumba”. Het is een bekend concept voor Los Lobos maar het is erg lekker om naar te luisteren. Het haalt het niet bij hun top album Kiko maar dit is zeker een van hun betere albums.

Deel via social media: