Zoek...
Loudness - World tour Rise to Glory in Tokyo

Loudness - World tour Rise to Glory in Tokyo

Label: earMusic / V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-18 07:00:00 • min lezen

Metal
7,5

Loudness – World Tour 2018

Het was begin jaren 80 dat er in Japan een Alex Takasaki dacht om een hard rock act te beginnen. Iets dat vooral voor Engelsen en Amerikanen was voorgelegd. Samen met drummer Munekata Higuchi ging het feest los.

De band wist zich een plek te veroveren in de wereld van de metal en hardrock. Het album The Law of Devils Land en Dissillusion werd de doorbraak van de band naar het grote publiek. Twisted Sister Manager bracht hen tot een groot label en Thunder In the East en Lightning Strikes werden de kaskrakers. De jaren 90 waren magere jaren om in 2000 terug te keren met een reunie. Dit bleef in de verwachtingen wat achter. Tijden veranderen. In 2008 overlijdt de drummer en is inmiddels vervangen door Suzuki.

Afgelopen jaren is de band wederom gestart met een reunie of een vervolg op waar men was gebleven. Rise To Glory is hun recent album en nummer 27 alweer en dan de legio live en compilatiealbums niet te vergeten. Het is dan ook een hele klus om de gewenste setlist voor een goede show samen te stellen.
De soms wat schreeuwerige schorre stem doet denken dat men beter een show in het begin van de tour had kunnen nemen.

De band weet met de The Lines Are Down te openen en met de songs  ‘Cazy Nights’, ‘Get Away’, ‘Heavy Chains’,  ‘Live Hell’, en ‘We Could Be Better’ is het album Thunder in the East optimaal vertegenwoordigd. Natuurlijk is Rise To Glory het promoten waard en pakt met van diverse albums 1 song. Zoals het populaire ‘Crazy Doctor’ van Disillusion.
Het is mooi dat de heren nog steeds mee doen en dat men live toch een goede show kan weer geven.
Natuurlijk draait het allemaal nog om de gitarist Takasaki en die weet zijn mannetje nog steeds staan! Loudness laat zien dat zij nog steeds de Hard Rock Keizers zijn in de Land of the Rising Sun.

 

Metal

Deel via social media: