Zoek...
Louien - No Tomorrow (EP)

Louien - No Tomorrow (EP)

Label : Jansen Records

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-06-09 07:00:00 • 2 min lezen

Pop / Singer-songwriter
7,5

Louien - No Tomorrow (EP)

Je schrijft Louien maar spreekt haar naam uit als LouieAnn. Via een demo werd ze ontdekt, een album volgde en na een stilte is daar nu haar EP No Tomorrow.

Silver Lining
Op zich is deze EP niet haar debuut; in 2019, in een persoonlijk moeilijke periode vanwege het overlijden van haar vader, bracht ze al een soloalbum uit getiteld None Of My Words. Verder kan de goed geïnformeerde muziekliefhebber haar wellicht kennen van haar aandeel in de Noorse Americana-band Silver Lining. Zelf zegt ze hierover: “The debut was heavy with grief, and even though those feelings are still with me, they’ve become a lot less overwhelming, my mind isn’t focused on just one theme this time around’ my horizon has broadened and I’m able to dive deeper into other themes as well. I feel more present and more joyful now.”

Melancholie
En dus is No Tomorrow een hernieuwde kennismaking die helaas maar uit een 5-track EP bestaat. Helaas want het wemelt in Noorwegen maar ook in andere Scandinavische landen van het talent en Louien behoort zeker tot die categorie. Ze opent met het lichtvoetige ‘Deep Within’ waarbij de lapsteel en de tweede stem het nummer verrijken waarna ze met op gitaren gedreven ‘Better Woman’ doorschakelt. De titelsong is een mooi ingetogen akoestisch Folkachtig nummer waarin ze feitelijk haar eigen verhaal verteld en ook ‘Fire’ wordt gedragen door haar stem, de akoestische gitaar en wat strijkers completeren dit wat melancholieke nummer. Met de afsluiter ‘Woke Up From The Dead’ horen we een wat diepere stem en een met een wat gevarieerder instrumentarium is dit waarschijnlijke de beste track.

Eindoordeel
Deze EP smaakt naar meer en deze hernieuwde kennismaking is geslaagd. De uitdaging zal waarschijnlijk zijn om dit niveau vast te houden en een volwaardig album uit te brengen. Voor nu zijn het vijf mooie liedjes. Veel luisterplezier. 

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: