Zoek...
Lukas Nelson & The Promise of the Real – Lukas Nelson

Lukas Nelson & The Promise of the Real – Lukas Nelson

Label: Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-02 07:00:00 • min lezen

Blues / Pop / Rock
7,5

Lukas Nelson & The Promise of the Real – Lukas Nelson

De zonen van de beroemde country held Willy Nelson hebben hun eigen band. Hoewel Lukas zijn naam er aan verbonden heeft als zanger is, was zijn broer Micah tijdens The Monsanto Years tevens gitarist binnen de band. Maar dat was in de periode dat Neil Young de band op sleeptouw nam en zijn inspiratie bij de jonge generatie had gelegd.

Inmiddels is Lukas met de band verder gegroeid en is nu zijn titelloos album op een groot label te beluisteren. Met zijn hoofd op de hoes trekt hij de hele band naar zich toe. Het album start met het “Set Me Down on A Cloud” dat  we kennen van hun vorig album Something Real. Alleen is het nu voller in de klankkleur.

Met “Find Yourself” en “High Times” horen we dat de band met Neil Young heeft getourd. De uitgerekte solo’s zijn niet alleen heerlijk maar ook snerpend binnen de songs.  Al was dit meer  bij hun vorig album aanwezig en legt men nu het accent op folk pop soul etc. Daar overheen horen we de zuid Amerikaanse zangstijl van Lukas dat doet denken aan zijn vader, maar nu met een vollere stem. Het meer country folk song “Fool Me Once”  en het singer songwriterssongs “Just Outside in Austin” en “Breath of My Baby” komt de sound van zijn vader en Tom Petty helemaal terug.
Het album  is vooral breeder in de muziekstijl dan hun vorige albums. Het is de zoektocht naar het grotere publiek.

Lukas Nelson & The Promise of The Real is te zien in Nederland
23 oktober Paradiso te Amsterdam

Blues / Pop / Rock

Deel via social media: