Zoek...
Luluc – Sculptor

Luluc – Sculptor

Label: Subpop / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-31 07:00:00 • min lezen

Dreampop / Indie
7,5

Luluc – Sculptor

Het Australische duo Zoë Tandell en Steve Hassett kennen New York als vaste verblijfplaats. Na hun debuut Dear Hamlyn uit 2008 is het nu 10 jaar later en zijn we welgeteld 2 albums verder. Sculptor is de opvolger van het 4 jaren oude Passerby. Het duo weet met dit album o.a. Aaron Dessner van The National en Dinosaur Jr. gitarist Mascis als gastmuzikanten te strikken.

Hoewel het duo nog een status kent van folk en country, kunnen we stellen dat dit album vooral een mooie singer songwriters album is waarbij je prima op een zwoele zondag avond mee kan wegdromen. De subtiele gitaar melodieën van ‘Controversy’ en ‘Cambridge’ en ‘Moon Girl’ worden bezongen met een prachtige stem met een ruwer randje. De samenzang van Me and Jasper is alsof het kampvuur spontaan gaat branden. En dan is een gitaar in de buurt snel gevonden.

Het is een album om bij weg te dromen en de teksten langzaam tot je nemen. Voor je het weet is het album alweer voorbij en begin je gewoon opnieuw.
Dat het duo verder geen band gebruikt is wellicht een puntje waardoor de songs op elkaar gaan lijken. Voor de toekomst zou het zeker een meerwaarde kunnen betekenen.

Dreampop / Indie

Deel via social media: