Zoek...
Lumineers – III

Lumineers – III

Label: Decca

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-09-14 07:00:00 • min lezen

Indie
8,5

Lumineers – III

We kennen de Amerikaanse indie folk act The Lumineers van hun hit ‘Ho Hey’ waarmee ze de wereld veroverden. Dit is inmiddels zeven jaar geleden en zijn nu tot hun derde album III gekomen.

Met het album Cleopatra werd de weg ingeslagen om het folk geluid iets meer op de achtergrond te laten. Op dit album borduurt de band hierop voort en weet men de sound meer mainstream te houden. Het pakt erg goed uit.
Door het album in drie hoofdstukken te plakken, de 3 generaties van een familie Gloria, Junior en Jimmy Sparks weet de band ook verschillende muziekstijlen in het album te vlechten.  Wanneer  ‘Gloria Sparks’ een deel singer-songwriters pop dat een climax kent is het  met het nummer "Gloria' waar de band de akoestische folk weer even terug laat komen. Het laatste deel Jimmy Sparks bevat prachtig intens kleine liedjes waaronder ‘My Cell’ en ‘Jimmy Sparks’.  De samenstelling en opbouw van de songs van Gloria, Junior en Jimmy is hetzelfde. De verhalen zijn als een mooi familieboek beschreven en is het album een ministamboom van de familie.

Het album doet me erg denken aan het legendarisch album This is the Sea van the Waterboys.  Al sluiten the Lumineers af met het ingetogen ‘Salt and the Sea’. De songs vertellen het gehele verhaal waard een enkel liedje hieruit beluisteren je te kort doet aan het album.

Het deluxe album kent drie extra songs.

The Lumineers staan 18 november in TivoliVredenburg te Utrecht.

Indie

Deel via social media: