Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-09-12 07:00:00 • 12 min lezen

Luna Sol - Blood Moon

Luna Sol - Blood Moon Label: Cargo / Suburban Eindoordeel: 7,5

Wanneer zanger gitarist David Angstrom ( Hermano, Supafuzz) zijn koffers pakte en richting de bergen van Denver vertrok, nam de ontspannende omgeving van het bergachtig gebied deel van hem. Hij paste zich volledig aan en liet zich inspireren door de folklore van het dorp.

Door de fantasie de vrije loop te laten en dat combineren met wat hij in zijn omgeving zien leidt tot het nummer “Leadville”. De stoners metal ondersteund de donkere teksten die het album vullen. “December” en “Pretty Rotten” zijn titels waarbij de donkere dagen worden verenigd met de hell of de rottigheid van cocaine. Nee, echt vrolijk gaat het niet altijd aan toe, al past perfect bij de zware metal.

Samen met Pat Gill, Shanda Kolberg en Shannon Fahnestock weet men gasten op het album te krijgen als John Garcia (Kyuss), Nick Oliveri (Kyuss, Queen of the Stone Age) en Dizzy Reed (Guns & Roses, Dead Daysies). Het geeft aan in welke hoek je deze Luna Sol kunt plaatsen. De zware gitaren heeft de boventoon hier en “Standley Lake” krijgt de uitgebreide solo partijen. Het nummer “Your War” wordt zwaarder qua sound en doet de inspiratie van Black Sabbath en Soundgarden doorklinken.

Negen stevige nummers klinkt weinig maar is precies goed zonder dat het album in herhaling dreigt te vallen of dat het net te lang gaat duren. Prima band als support voor hun vrienden en volgend jaar maar op de festivals verwelkomen.

Deel via social media: