Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-06-24 07:00:00 • 3 min lezen

Maaike Ouboter – En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt

Maaike Ouboter – En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt Label: Sony Eindoordeel: 7

Ze veroverde de harten van de Nederlanders wanneer ze met de Beste Singer- Songwriter van Nederland het nummer “Dat Ik Je Mis” vertolkte. De traan en gezichten van de juryleden droegen hier aan bij. Het intens liedje moest later in veel andere programma’s wederom gespeeld worden. De festivals omarmden Maaike uit Gouda, om het liedje voor een groot publiek te spelen. Want dit is toch waar het publiek om vraagt?

Daar waar het intense moment voor de jury goed uit de verf kwam, was het een hele toer om dit op de andere locaties te herhalen. Het is dan ook goed dat ze de tijd neemt voor het gehele album. Hierdoor klinkt het liedje waarmee alles begon weer fris wanneer je de cd op zet. De kleinkunst liedjes als “Zandbak”, “Nieuwe Dag” en “Maarten” zijn beeldend en kennen allen een mooi verhaal. De popachtige liedjes zijn er als het ware tussen gestopt om het album gevarieerder te laten klinken. Misschien is dit ook een reden geweest om het album uit te stellen.

Het is een album vol mooie luisterliedjes, gezongen door een zangeres met een kwetsbare heldere stem die drama, teleurstellingen en hoop aan een weet te smeden.

Deel via social media: