Zoek...
Maaike Ouboter – Vanaf Nu Is het van Jou

Maaike Ouboter – Vanaf Nu Is het van Jou

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-13 07:00:00 • min lezen

Nederlands
8

Maaike Ouboter – Vanaf Nu Is het van Jou

Dat Maaike Ouboter altijd zal worden gelinkt met het tv programma De Beste Singer-Songwriter van 2013 is geen wonder. Het liedje ‘Dat Ik Je Mis’ was al zo kwetsbaar dat dit rond Maaike blijft kleven.

Het nieuwe album Vanaf Nu Is Het Van Jou staat wederom vol liedjes met thema’s die kwetsbaar door haar zijn vertolkt. Het zijn doordeweekse thema’s die tot groots kunnen zijn. ‘Voor Jou’, ‘Vanaf Nu’ of ‘Kom Dichterbij’, Maaike weet het allemaal erg persoonlijk te maken. Het is beter in balans en intiemer in de teksten dan op haar debuut album. Hierdoor lijkt het dat ze er met Bernard Gepken er de tijd voor heeft genomen om de songs goed door te nemen of de muziek en tekst goed op elkaar aansluiten.


Daar waar het eerste album wat in het zelfde geluid bleef hangen weet ze met ‘Proost’ een andere draai aan de drums (computer) te geven en met ‘Kom  Naar Buiten’ komen de elektische gitaren van zolder.
Maar het draait bij Maaike altijd om de verhalen en dan kunnen we zeggen dat ze met dit album een mooi bundel heeft gemaakt.


Als duo heeft dit goed gewerkt en mag er gerust een deel 3 gaan komen.

Nederlands

Deel via social media: