Zoek...
Mabel – High Expectations

Mabel – High Expectations

Label: Polydor

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-08-05 07:00:00 • min lezen

7,5

Mabel – High Expectations

De Spaanse zangeres Mabel weet met haar Colors – sessie een hele schare fans te trekken. Met meer dan 3 miljoen views pakt ze de wereld in. Haar kunsten heeft ze niet van een vreemde. Haar moeder Neneh Cherry scoorde al hits met o.a. ‘7 Seconds’ en haar vader Cameron McVey is een bekende producer van o.a. Massive Attack.

In Stockholm groeit ze op en verhuist in haar tiener jaren naar London. Inmiddels scoort ze zelf een wereldhit met ‘Don’t Call Me Up’. Met dit album zijn de verwachtingen hoog. Of het nu voor haarzelf is of haar ouders, of dat het publiek iet van deze combinatie vindt. Het gaat om verwachtingen waar ze aan moet voldoen. Maar ze is zeker geslaagd.  Met de single, FML en haar nieuwe single ‘Mad Love’ kan ze direct naar de hogere regionen van de huidige pop. Ze kan zich prima plaatsen naast Ariane Grande of Drake waar ze al mee heeft gewerkt. Of gewoon naast haar halfbroer Mattafix die in de elektro dance en hiphop wereld succesvol is.

De speelse elektropopsongs als ‘Selfish Love’ en ‘Trouble’ zijn allen potentiele hits die glad geproduceerd zijn en op zoek gaan naar de hits op het net.  Voor deze muziek is dit ook een prima route, maar wanneer we het album zoals het bedoeld is meerdere malen horen, krijgt het ook iets van een eenheidsworst. Dan pakken we de singles uit op de streamingsdiensten, dat is herkenbaar.

 

Deel via social media: