Zoek...
Mad Max – 35

Mad Max – 35

Label: SPV

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-21 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
8

Mad Max – 35

Het is de Duitse rockact Mad Max van Michael Voss die de aarde in de jaren 80 even deed schudden. Het is dan inmiddels ook 35 jaar geleden dat het debuutalbum verscheen. En nog steeds weet gitarist Jurgen Breforth een goed staaltje rock en solo’s te presenteren.

'The Hutch' is al een aardige intro voor het album om vervolgens met ‘Running To Paradise’ heerlijk te rocken. De melodieuze rock is kreeg gestalte wanneer Voss bij de band kwam en daarna ging het met de band snel. Men klom half jaren 80 naar de top en werden bandleden voor andere grotere acts gevraagd. Stomweg om dat men niet echt kon doorbreken. De band stopt en pakt het 10 jaar later weer op. Het lijkt een de route zich te herhalen. Voss ontpopt zich als all round en schuift gerust aan bij  the Scorpions en Michael Schenker Group. Het is dan ook niet vreemd dat Scorpions producer Christopher Stickel plotseling hier achter de knoppen zit.

Nu zijn ze terug met 35. Een album met nieuwe rocksongs die in hoog tempo de revue passeren. De ‘D.A.M.N.’, ‘Snowdance’ en ‘Thirty 5’ zijn allen lekker uptempo melodieuze rocksongs, die goed ingezongen zijn. Het is dan ook altijd vreemd dat deze band nooit echt heeft door kunnen breken terwijl ze een ongelooflijke klasse vertonen.
Dat geldt ook weer voor dit album.

Melodic Rock

Deel via social media: