Zoek...
Maggies Flock – Party at the Cemetry

Maggies Flock – Party at the Cemetry

Label: Eigen beheer

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-12-11 07:00:00 • min lezen

Folk
8

Maggies Flock – Party at the Cemetry

Wanneer de band Maggie’s Flock bedenkt om iedere maand een nieuw nummer uit te brengen zijn we bijna een jaar verder wanneer er een volledig album verschijnt. En die is er nu! De band uit Arnhem/ Nijmegen weten met hun Celtic Folk rock een verfrissend geluid te maken. Al is het allemaal ooit wel eens gedaan, het klinkt in deze huidige tijd als nieuw en fris.

Zo start men met de gitaren van ‘The Pogey Club’ alsof Green Day een nieuw album heeft. De opbouw van het nummer zou deze band zeker niet misstaan. Maar er komt ergens halverwege een geluid bij waardoor Green Day veranderd in een uptempo Mumford and Sons. Het doet erg denken aan Dropkick Murphy’s en Flogging Molly.
Met de Ierse klanken in ‘Battle Song’ is het rock meer een boerenrocksound geworden. Niet verkeerd bedoeld, want hier blijft men in het Engels zingen en is de passie optimaal aanwezig. Inclusief het meezing gehalte, zal dit een feesttent op de kop zetten. Dat de folk een prima sound kent horen we in de ‘Drunken Train’, al is het pakkende poprocknummer ‘Set Ablaze’ een juweeltje van het album. Met de ballad ‘She Danced By The Water’ laat de band dit album even breken door een rustpunt.
Met het titelstuk en ‘Bored Beyond Death’ is er een link naar The Pogues. Zwarte humor en vrolijke klanken. Voor je het weet staan er duizenden te dansen en gaat het feest door met ‘Maggie of the Moor’ en ‘The Seven Deadly Sins’.

Het is zeker een feestband die we, als het mag, weer op de festivals mogen begroeten!
Dit is alvast een heerlijke plaat om je feestje te mogen beginnen.

Folk

Deel via social media: