Zoek...
Magic Dance – New Eyes

Magic Dance – New Eyes

Label: Frontiers rec

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-03 07:00:00 • min lezen

Rock
7

Magic Dance – New Eyes

De Amerikaanse AOR rockband Magic Dance weet in 2012 de basis te leggen. Zanger Jon Seijka maakt enkele EP’s om uiteindelijk bij Frontier records te eindigen.

Het debuutalbum is er nu en het is een mainstream rockalbum waar velen in de jaren 80 van zijn gemaakt. Toch is dit een herhaling dat voor een nieuwe generatie nieuw in de oren klinkt. De volle keyboards en lichte gitaar horen we als een glijmiddel door de songs.
You’re Holding Back is een prima openingsnummer dat het hele album in een notendop weet samen te vatten. Het gladde nummer ‘Never Go Back’ herhaalt zich iets te veel met het refrein, waardoor het de kracht verliest. ‘These Four Walls’ is een lekker uptempo poprocksong. Maar ook hier horen we de keyboards te veel op de voorgrond. Het album doet erg denken aan de sound van John Parr en de oude Eddie Money. ‘Cut Beneath the Skin’ en ‘When Nothing is Real’ hadden zo uit hun koker kunnen verschijnen. Hierdoor is het album wel erg voorspelbaar. ‘Better Things’ wordt al een soort mediterraans hitje en het dieptepunt van het album. Misschien komt het door de Frontiers invloeden, waardoor we nieuwsgieriger zijn geworden naar de ep’s van de band. Wanneer dit iets rauwer en meer gitaar bevat, zijn het zeker prima songs. De productie van dit album is wat te glad, zullen we maar zeggen.

Rock

Deel via social media: