Zoek...
Magnum – Dance of the Black Tattoo

Magnum – Dance of the Black Tattoo

Label: Spv

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-01-07 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

Magnum – Dance of the Black Tattoo

Het is bijna een traditie dat het jaar begint met een nieuw album van de Britse rockact Magnum. Het gaat dit keer om een verzamelalbum. Omdat de band het recente album ‘Sepent Rings’ nog niet live ten gehore kon brengen en geen promotie kon doen, is er gekozen om een album samen te stellen met live tracks en radio takes.

De meeste songs van dit album zijn opgenomen met toetsenist Mark Stanway en drummer Harry James. Zij hebben de band inmiddels verlaten. Het openingsnummer ‘Black Skies’, ‘Freedom Day’, ‘On A Storyteller’s Night’ en het titelstuk  waren alleen nog te vinden op de dvd Escape From The Shadow Garden. De favoriete stamper ‘Born To Be King’ krijgen hier op de cd een herkansing. Het zijn songs die eerder als bonus track te vinden zijn en om het live te spelen is het door de jaren heen in de vergetelheid gekomen.

Opvallend aan deze plaat is dat de bonustracks en vergeten songs een en hetzelfde ritme kent. Dat weet men om op hun eigen albums op te vangen door een keus te maken van het beste dat men op dat moment heeft. Dit zijn deels B keuzes die er best mogen zijn. Maar wanneer je ze achterelkaar aan zet is er te weinig variatie in het geheel.

Rock

Deel via social media: