Zoek...
Magnum – Live at the Symphony Hall

Magnum – Live at the Symphony Hall

Steamhammer / SPV

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-03 07:00:00 • min lezen

8

Magnum – Live at the Symphony Hall

De oeroude (prog)rockband Magnum uit Birmingham weten de laatste jaren meer dan goede albums te leveren. Bob Catley en gitarist Tony Clarkin weten ondanks de band wisselingen te verrassen. Nu gaat het om een live album, opgenomen in hun Birmingham, en laat men horen dat ze nog steeds een top rock act zijn!


De band bestaat voornamelijk uit ingehuurde musici die tevens in andere acts spelen waaronder drummer Harry James van Thunder. Hij wordt nu vervangen door Lee Morris van Little Angels en Paradise Lost. Toetsenist Mark Stanway is een oudgediende die een belangrijke rol speelt in de sound van Magnum. Hij is vervangen door de onbekendere sessie muzikant Rick Benton.

Dit live album geeft een goed overzicht van de laatste jaren van Magnum. Van hun recent album Lost on the Road to Eternity komt het titelstuk dat met Aventasia Tobias Sammet wordt gezongen. Hier horen we wel dat Catley de heldere klanken wat heeft verloren. Sammet pakt dit prima op. Met ‘Peaches and Cream’, ‘Show me Your Hands  en ‘Without Love’ als extra songs is het album optimaal vertegenwoordigd. Natuurlijk mogen de old classics ‘How Far Jerusalem’, ‘Vigilante’ en het 10 minuut durende ‘Don’t Wake The Lion’ niet ontbreken.

Het is altijd wat jammer dat hun album begin van het jaar wordt uitgebracht. Hierdoor wordt die gedurende het jaar vergeten. Al kijken we al uit naar nieuw materiaal

Deel via social media: